Jolanda's kip in het pannetje |
Ingredienten: (4 pers.):
2 el boter
2 el olijfolie
1 kip in 4 stukken
zout en verse zwarte peper gemalen
125 gr. spekjes
bakje champignons in vieren gesneden
100 gr. zilveruitjes
2.5 dl gevogeltefond | Bereiding:
In een koekenpan boter en olie verhitten.
Kipdelen hierin in circa 5 minuten rondom bruin bakken.
Kip met zout en peper bestrooien en in een braadpan overdoen.
In de koekenpan in het achtergebleven vet de spekjes, champignons en de uitjes in circa 5 minuten bakken.
Spekmengsel bij de kip doen.
Gevogeltefond in de koekenpan schenken, aanbaksels losroeren en de fond bij de kip schenken.
Kip op laag vuur in circa 45 minuten gaar stoven.
Saus op smaak brengen met peper en zout. |
Receptnummer: 1961 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: jolanda |
Opmerking: Erg lekker met spercieboontjes en krieltjes. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |