Bloemkool met roomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
zout
2 gesnipperde sjalotjes
50 gr. boter
3 el witte (wijn)azijn
2 dl Campina Room Culinair
versgemalen witte peper
3 el grof gehakte gezouten pinda's
Bereiding:
Kook de schoongemaakte bloemkool in zijn geheel of in roosjes verdeeld in water met zout in ca. 20 min. gaar. Laat hem goed uitlekken. Maak intussen de saus. Verhit de boter en bak hierin de sjalotjes in ca. 5 min. zacht, maar laat ze niet bruin worden, Roer de azijn erdoor en laat die inkoken tot er nog ca. een halve eetlepel vocht over is. Roer de Campina Room Culinair erdoor en breng de saus aan de kook, Laat hem zachtjes inkoken tot hij iets dikker wordt, Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de saus over de goed uitgelekte bloemkool en strooi de grof gehakte gezouten pinda's erover.
Receptnummer: 197 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Matthijs Kortlevers
Opmerking:
Met dank aan Campina Melkunie voor de toestemming voor het plaatsen van dit Campina Room Culinair recept. Kijk ook even op de Campina Melkunie site: http://www.campina.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept