Willem's broodje 'slagveld'
Ingredienten: (4 pers.):
1 Turks brood
3 Ons gehakt
1 Grote ui
1 Dunne prei
1,5 Ons champignons
4 Eieren
Sla
Mayonaise
Curry
Zout en peper
Bereiding:
De ui en de prei in stukjes en de champignons in dunne plakjes snijden.
Een stukje boter in de pan en daarin het gehakt rullen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Daarbij de ui, prei en champignons voegen. Het geheel in ongeveer 10 minuten gaar laten bakken.
Het turkse brood opensnijden en het gebakken prutje ertussen scheppen.
Het brood weer dichtklappen, iets vochtig maken en in een voorverwarmde oven zetten tot het korstje lekker knapperig is.
Intussen de eieren koken. ( hardgekookt )
Het brood uit de oven halen, openklappen en de eieren in plakjes over het gebakken mengsel uitspreiden. Daarover wat blaadjes sla en tenslotte mayonaise en curry. Brood weer dichtklappen en in stukken snijden.
Receptnummer: 1974 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Willem van Vulpen
Opmerking:
Servetten bij de hand houden want de vulling heeft de neiging om via de polsen naar de ellebogen te glijden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept