Snel en goedkoop broodschoteltje van Hannah
Ingredienten: (4 pers.):
Acht ontkorste sneetjes oud
brood in blokjes
2dl. melk
boter
2 gesnipperde uien
200 gr. in blokjes gesneden ontbijtspek
4 ontvelde tomaten in stukjes gesneden
3 eieren
150 gr. geraspte belegen kaas
zout, peper
2 el gehakte peterselie
Bereiding:
Schenk de melk over het brood. Laat 10 min. weken.
Stukje boter in koekepan, fruit uien en spek 3 minuten. Voeg dan stukjes tomaat toe. Mengsel bakken en af en toe omscheppen (plm. 5 minuten)
Eieren splitsen. Dooiers door het geweekte brood roeren. Eiwitten stijf kloppen in kom. Ui-spek-tomaatmengsel, geraspte kaas, peterselie en zout en peper naar smaak toevoegen aan broodmengsel.
Goed roeren. Dan geklopt eiwit door mengsel spatelen. In souflévorm doen en ongeveer 35 à 40 minuten bakken in oven van 200 graden. Schoteltje moet rijzen en een bruin korstje krijgen.
Receptnummer: 1980 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Dit recept is eigenlijk in een kwartiertje klaar. De oven doet het werk. Een heerlijke oplossing voor oudbroodverwerking. Als lunchschotel, maar met een soepje vooraf en een lekkere salade een goede hoofdmaaltijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept