Nieuws   Zoeken 

Rosa's kip in pinda-ketjap saus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kipfilet in blokjes gesneden
350 gr. taugé
3 uien
1 pak zilvervliesrijst of meergranenrijst
1 kopje drinkbouillon
beetje olijfolie
2 eetl. azijn
9 eetl. ketjap
4 eetl. ketchup
6 eetl. bruine suiker
1 theel. sambal
4 eetl. pindakaas
2 teentjes knoflook
Bereiding:
rijst koken
uien snipperen
kipfilet in een beetje olijfolie aanbakken totdat het bruin en gaar is
uit de pan halen en laten uitlekken
uien aanbakken en daaroverheen de knoflook uitpersen
drinkbouillon toevoegen
azijn, ketjap en ketchup erbij
goed doorroeren
bruine suiker, sambal en pindakaas erbij
kip er weer bij doen
goed doorroeren en opwarmen
taugé erbij en opwarmen; niet te lang want de taugé moet nog knapperig blijven
lekker met atjar en kroepoek
Receptnummer: 1982 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Annemarie
Opmerking:
De knapperige taugé maakt dit recept heel lekker. Smakkelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept