Nieuws   Zoeken 

Linzenschotel op de wijze van Josien
Ingredienten: (2 pers.):
1 el olijfolie
1 ui in blokjes
1 rode en 1 gele paprika in stukjes
1 teentje knoflook uitgeperst
1 tl paprikapoeder
6 dl water
100 gr. rode linzen
60 gr. rijst
1 bouillontablet
potje zure room
fijngehakte peterselie
Bereiding:
Verhit olie in grote pan en fruit ui, paprika + poeder en knoflook op hoog vuur. Voeg na 5 min. linzen, rijst, bouillontablet en water toe en laat alles aan de kook komen. Zet de warmtebron laag en laat alles zachtjes koken tot linzen en rijst gaar zijn. (20 tot 25 min) Proef of er nog peper en zout bij moet. Garneer met veel fijngehakte peterselie en een flinke eetl. zure room. SMAKELIJK!!
Receptnummer: 2006 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: josien
Opmerking:
Heel goed van te voren klaar te maken, kunnen de smaken lekker intrekken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept