Nieuws   Zoeken 

Josien's kipfilet gevuld met kruidenkaas
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. huttekase
1 el water
1 el fijngehakte bosuitjes
1 el fijngehakte dille
1 el fijngehakte peterselie
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout, peper, scheutje tabasco
4 kipfilets
3 el karnemelk of magere yoghurt
100 gr. cornflakes, verkruimeld
spuitbus bakblikinvetter (Baukje)
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 230 graden.
Klop Huttekase en water met de electrische mixer in een kleine kom licht en luchtig. Roer de bosuitjes, kruiden, knoflook, zout, peper en tabasco door de mix. Proef even of alles pittig genoeg is.
Maak met de punt van een scherp mes een diepe snede in elke kipfilet. Verdeel het kaasmengsel in 4 porties en vul hiermee de kipfilets, druk de randen goed dicht. Steek vast met een coctailprikker. Wentel de filets nu door de karnemelk en daarna door de verkruimelde cornflakes. Druk stevig aan.
Spuit een bakplaat in met invetter en leg de kipfilets hierop. Spuit ook de bovenkant van de filets in met invetter, zet in de oven tot de kip gaar is en de cornflakes knapperig. (ongeveer 20 min.)
Receptnummer: 2007 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: josien van Dishoeck
Opmerking:
Lekker Light recept.
Tip: doe de cornflakes in een plastic zak, bind goed dicht, maak een paar gaatjes in de bovenkant om de lucht te laten ontsnappen en plet met iets zwaars. Als je een keukenmachine hebt kun je ze daarin natuurlijk ook fijnmalen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept