Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. huttekase
1 el water
1 el fijngehakte bosuitjes
1 el fijngehakte dille
1 el fijngehakte peterselie
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout, peper, scheutje tabasco
4 kipfilets
3 el karnemelk of magere yoghurt
100 gr. cornflakes, verkruimeld
spuitbus bakblikinvetter (Baukje)
| Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 230 graden.
Klop Huttekase en water met de electrische mixer in een kleine kom licht en luchtig. Roer de bosuitjes, kruiden, knoflook, zout, peper en tabasco door de mix. Proef even of alles pittig genoeg is.
Maak met de punt van een scherp mes een diepe snede in elke kipfilet. Verdeel het kaasmengsel in 4 porties en vul hiermee de kipfilets, druk de randen goed dicht. Steek vast met een coctailprikker. Wentel de filets nu door de karnemelk en daarna door de verkruimelde cornflakes. Druk stevig aan.
Spuit een bakplaat in met invetter en leg de kipfilets hierop. Spuit ook de bovenkant van de filets in met invetter, zet in de oven tot de kip gaar is en de cornflakes knapperig. (ongeveer 20 min.) |