Nieuws   Zoeken 

Jan's kip met knoflook in de roumertopf
Ingredienten: (4 pers.):
Kip 1 kg
Aardappelen 3-4 stuks
Champignon's bakje
Bleekselderie 2 stengels
Wortels 3 penen
Ui in grote stukken
Spek 4 plakken
Knoflook 2 knollen meer of minder mag ook
Prei 1 stengel
peper - zout - paprikapoeder - kipkruiden
Bereiding:
Roumertopf in water onderdompelen.
Kip schoon wassen en met zout en peper bestrooien
Knoflook van velletjes ontdoen en de tenen in de kip stoppen.
Aardappelen schillen en in blokken snijden.
Groente wassen en in parten snijden.
Champignons heel laten
Roumertopf pakken, Kip er in leggen, aardappelen en groentes er omheen leggen.
Bestrooien met paprikapoeder.
Spek over de kip leggen.
In de oven.
Oven 185 graden
Na 1.45 uur deksel er afhalen en nog 15 minuten lekker bruin laten worden.
Smullen maar. Lekker met stokbrood of ciabatta.
Knoflook kan zo gegeten worden, heerlijk zacht.
Receptnummer: 2028 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 150 min. | Meer recepten van: Jan Verschure
Opmerking:
Makkelijk en snel klaar te maken. Bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag of zondag.
Bereiding neemt nog geen half uur in beslag.
Als de roumertopf in de oven staat kun je lekker andere dingen doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept