Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappelen
zout/peper
20 gr boter
2 dl melk
100 gr.geraspte kaas
1 ui
125 gr.champignons
350 gr.rundergehakt
3-4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels mosterd
1 blikje onverdunde champignonssoep
1 blikje doperwtjes 440 gr.
| Bereiding:
Schil,was en kook de aardappelen.Fijn maken, en met 20 gr.boter en melk tot een gladde puree maken. Helft van de kaas door de puree.Zout/peper toevoegen. Gehakt rulbakken, ui toevoegen en de in plakjes gesneden champignons toevoegen. Roer de ketchup, mosterd, en de onverdunde soep door het gehaktmengsel. Doperwten erdoor heen roeren . Gehaktmengsel in ovenschaal doen en daarop de puree. Strooi de rest van de kaas erover.
Midden van de oven in ongeveer 40 minuten op 175 gr.
|