Hannah's geschnätzeltes voor mijn dochter |
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels in reepjes
3 sjalotjes
1 bakje champignons
40 gr. boter
2 el bloem
3 el cognac
1 1/2 dl droge witte wijn
1/4 liter slagroom
zout, versgemalen peper,
peterselie | Bereiding:
In 1 el boter sjalot en champignons ongeveer 5 minuten bakken. Uit pan scheppen. Rest van de boter erbij en vlees in ongeveer 5 min. rondom bruin bakken. Cognac toevoegen. Pan van het vuur (afzuigkap uit!!!) en vlees flamberen. Daarna bloem over gerecht strooien. Gebakken champignons en sjalot toevoegen, evenals de wijn en de slagroom.
Roerend aan de kook brengen en een paar minuten zacht laten stoven. Eventueel nog wat zout en peper en op het laatst peterselie over gerecht strooien. |
Receptnummer: 2038 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig |
Opmerking: Kan met alles gegeten worden: puree, patates, aardappelcroquetten enz. Lekker met haricots verts, maar ook met gewone sperziebootjes. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |