Nieuws   Zoeken 

Couscous van Francis; Afrikaans recept
Ingredienten: (8 pers.):
1 kilo lamsvlees, kalfs of kip (dobbelsteentjes)
3 uien (fijngesnipperd)
1 spaanse rode en 1 groene peper
4 rijpe verse tomaten
1 blikje tomatenpuree (3 eetl.)
1 tl grof gemalen peper
1 tl saffraan
wat zout
1 tl gemberpoeder
1/2 kopje olijfolie (ongeveer 4 el)
paar takjes peterselie (fijngehakt)
en wat groenten wat je maar lekker vindt...
ik doe meestal wat wortels, courgetten, paprika's,
tuinbonen, koolrabi, kikkererwten.
Bereiding:
Pittig gerecht.
Gebruik ongeveer 70 gram Couscous per persoon.
Gebruik voorgekookt graan en volg de instructies op het pakje. Wil je zelf couscous koken?
Ok, geen punt maar dan duurt het wat langer.(25 min.)
Bak het vlees in de olijfolie met uien, tomaten en alle kruiden in een grote kookpan. Als het vlees dicht geschroeid is voeg dan water toe zodat alles onder water staat. Voeg de groenten pas toe als het vlees bijna gaar is, begin bij de hardste groenten om te voorkomen dat de zachte groenten te gaar worden. Doe er ook wat water bij tot de groenten ongeveer 5 cm onder staan. Koken tot alles gaar is en opsmaak brengen, als laatste peterselie toevoegen (mag niet meekoken)
Receptnummer: 2040 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Francis
Opmerking:
Serveertips:
Dien de Couscous op, op een grote schaal met het vlees en de groenten erover heen.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Extra saus bijgeven
Veel kook-en smulgenot Francis van de keukenwebsite.
www.keukenwebsite.com
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept