Marli's Kleurige Kabeljauwschotel |
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. kabeljauwfilet (diepvries)
1 groene en twee rode paprika's
1 grote ui
1/2 el olijfolie
1 groentebouillontablet
1 blikje tomatenpuree
1 pakje zure room
1 tl bloem
scheutje droge witte wijn
paprikapoeder, zout en peper | Bereiding:
Paprika's schoon maken en in blokjes snijden. Snijd de ui in ringen en bak deze in een pan al omscheppend samen met de paprika ongeveer 5 minuten. Dep de visfilets droog en breng een halve liter water met de bouillontablet aan de kook en pocheer de visfilets hierin ongeveer 8 min. tegen de kook aan. Neem de visfilets uit de pan en houd ze warm. Roer de bloem, zure room en de tomatenpuree door elkaar en voeg daaraan ook wat van het kookvocht van de kabeljauw door en een scheutje droge witte wijn (totdat saus gewenste dikte heeft). Dit mengsel door de ui en paprika roeren. Op smaak brengen met zout peper en paprikapoeder. De kabeljauwfilets in blokken snijden en heel voorzichtig door de saus scheppen.
Bijv. serveren met tagliatelli en een frisse salade.
Eet smakelijk! |
Receptnummer: 2056 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Marli |
Opmerking: Dit gerecht is ontzettend lekker, ziet er mooi uit en is nog mager ook (ongeveer 250 kcal. p.p). Wat wil je nog meer! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |