De (niet zo vegetarische) gehaktballetjes van Jilles
Ingredienten: (4 pers.):
1/2 kilo halfom gehakt
een paar beschuitjes (als paneermeel)
paar flinke lepels Dyon mosterd
paar flinke lepels grove mosterd
veel Vietnamesche sambal
(of sambalsaus, géén oelek)
1 ei
paar teentjes knoflook
ca. 1/2 pakje boter
zout
peper
Bereiding:
Vermorzel een paar beschuitjes met een vijzel, of gewoon met de hand. Niet te grof, maar zeker niet te fijn. Voeg een klein beetje zout en peper toe. Kluts het eitje. Doe het gehak in een grote schaal. Voeg de zeker 5 eetlepels sambal, mosterd, het ei toe. En kneed het allemaal tot een samenhangend geheel. Daarna de zelfgemaakte paneermeel toevoegen. Goed doorkneden, en er uiteindelijk balletjes van maken, ter grootte van een bitterbal (mischien zelfs iets kleiner). Doe voldoende boter in de pan, en laat de jus opschuimen tot hij goudbruin wordt. Daarna de balletjes toevoegen. En de balletjes goed aan alle kanten aanbakken, zodat ze rondom knapperig worden. Kortom je kan geen seconde weg bij het gas. Géén water toevoegen. Uiteindelijk de balletjes uit de pan halen en in een schaal met keukenrol uit laten lekken. Opdienen met grove mosterd. Zaaaaaaaaaaaaalig!
Receptnummer: 207 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Jilles
Opmerking:
Dit recept is uit de tijd dat Jilles nog geen vegetariër was. Zalig voor op feestjes, mensen gaan je vragen naar het recept, let maar op.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept