Nieuws   Zoeken 

Chrisje's pytti panna = zweeds voor (klein in de pan )
Ingredienten: (2 pers.):
4 a 5 aardappelen
400 gr. gerookt spek (kleine blokjes)
1 teentje knoflook
2 eitjes
geraspte parmezaan kaas
Bereiding:
Aardappelen schillen,en deze in kleine blokjes snijden, hoe kleiner hoe fijner, deze een 5 tal minuten bakken op een laag vuurtje in een weinig boter maar wel constant met een houten lepel omroeren, na 5 minuten de gerookte spekblokjes toevoegen,evenals 1 geperst teentje knoflook, en af en toe nog ééns roeren, laat dit alles nog een 10 minuten bakken, ondertussen in een ander pannetje de 2 eitjes bakken (Spiegeleitje). Als afwerking; strooi over het gerecht overdreven parmezaan en daarboven de gebakken eitjes. Smakelijk.
Receptnummer: 2078 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Chrisje
Opmerking:
In Zweden seveert men daarbij nog rode zoete biet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept