Ton's nasivlees in perzik-pindasaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
2 tomaten
400 gr. nasivlees (hamlappen)
zout, peper, paprikapoeder
50 gr. boter
1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
3 el. pindakaas
1 blik perzikschijfjes
2 el. ketjap manis
Bereiding:
Uien pellen en fijsnipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Vlees inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees snel in 5 min. rondom bruin bakken. Ui toevoegen en meefruiten. Erdoor roeren: tomaat, tomatenpuree, pindakaas en perziksap. Met de deksel op de pan 15 min. zachtjes laten sudderen. Perziken toevoegen. Op smaak brengen met ketjap en eventueel sambal.
Receptnummer: 208 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ton Nieuwenhuizen
Opmerking:
TIP: lekker met (zilvervlies) rijst en doperwten
Opmerking: recept kan eerder klaargemaakt worden en later opwarmen, lekker zowel 's zomers als 's winters
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept