Willem's feestelijke zalm-ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
6 ons zalmfilet
250 gr kastanjechampignons
4 venkelknollen
5 tomaten
100 ml. slankroom
pesto (groen)
Bereiding:
De venkelknollen in kleine stukjes snijden. De kastanje-champignons in dunne plakjes snijden. De zalmfilet in stukjes snijden en insmeren met pesto. Bak de venkel in een stukje boter bakken tot deze glazig wordt. Dan de champignons erbij doen en lekker bruin laten bakken. (niet helemaal gaar)
Vet een ovenschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met plakjes tomaat. Daaroverheen gaat de helft van het groentemengsel. Dan verdeel je de stukjes zalm over de schotel. Vervolgens de rest van de groente erover en tenslotte weer plakjes tomaat. Het geheel overgieten met slankroom en dan de oven in tot de tomaat begint te verschrompelen.
En klaar is een gerecht, dat heel makkelijk en snel te bereiden is en wat niet misstaat op b.v. de kersttafel. Eet smakelijk!
Receptnummer: 2109 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Willem van Vulpen
Opmerking:
Wij vinden het lekker met gebakken aardappeltjes, maar je kan er ook patat of soortgelijk bij opdienen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept