Nieuws   Zoeken 

Kosien's hartige taart voor lijners uit de keuken van Josien
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
250 gram Quorn fijngehakt
1 groentenbouillonblok
1/2 kopje water
1 tl kerrie
6 eieren
250 gram magere kwark
peper en zout.
bakblikinvetter
Bereiding:
Verwarm de oven voor, 200 graden. Doe de bouillonblok in een hapjespan met het water en de kerrie en laat zachtjes aan de kook komen. Maak intussen de uien schoon en snijd in blokjes. Doe deze in de pan en zet het vuur hoog. Laat koken tot het vocht verdampt is en de uien zacht zijn. Doe er nu de Quorn bij en roer goed door elkaar. Zet het vuur uit. Nu doe je 6 eieren met de kwark, peper en zout in een kom en klop dit mengsel glad en luchtig. (Ik zet er de mixer op) Vet de vorm in met bakblikinvetter. Inmiddels is het uienmensel genoeg afgekoeld om bij de eieren te doen. Roer alles voorzichtig door elkaar en giet in de Quichevorm. Zet in de oven en laat 20 min. bakken, zet de oven uit en laat de vorm er nog 5 min. in staan.
Receptnummer: 2117 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck
Opmerking:
Dit recept is vetarm en smaakt heerlijk met een salade en een volkorenbolletje. Hoewel de totale bereidingstijd 40 min. is, sta je maar 15 min. in de keuken, de rest doet de oven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept