Ingredienten: (4 pers.):
2 eetlepels citroensap
500 g gehakt
4 teentjes knoflook
5 el maïskorrels
4 el muntblaadjes (fijngehakt)
0,5 stuks paprika (groene)
snufje peper
4 draadjes saffraan
1 stuks ui
1 stuks vleestomaat (grote)
8 el zonnebloem olie
snufje zout
| Bereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat de draadjes saffraan weken in 2 eetl. olie. Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, ¾ van de munt, ¾ van de saffraanolie, ½ theel. peper en 1 tl. zout. Vorm 20 kleine platte burgertjes van het gehakt. Snijd de tomaat en paprika in kleine stukjes van ¼ cm. Meng de tomaat met de rest van de ui, de rest van de knoflook, de paprika, de maïskorrels, de rest van de munt, de rest van de saffraanolie
en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de
gehaktkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin.
8. Zet een schaaltje met de salsa in het midden van een platte schaal en schik hier de warme gehaktkoekjes omheen. |