Nieuws   Zoeken 

Sandra's souffle met blue silton
Ingredienten: (4 pers.):
4 eieren
3 bosuitjes
150 gr blue silton
25 gr boter of margarine
25 gr bloem
3 dl melk
(versgemalen) peper
boter of margarine om in te vetten
hoge ovenvaste (souffle) schaal (2 liter)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden C of gasoven-stand 3.
Schaal invetten. Eieren splitsen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Korst van de kaas verwijderenen kaas in kleine blokjes snijden. In een pan boter verhitten en bosuitjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas erdoor roeren tot deze begint te smelten. Van vuur af dooiers door de saus roeren. Op smaak brengen met peper. In een schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door de eiwitten spatelen. Soufflemengsel in de schaal scheppen en in het midden van de oven in ca.25 minuten mooi laten rijzen en gaar bakken. Oven op een kiertje zetten en souffle in ca.10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren. Lekker met gebakken aardappels en sperciebonen.
Receptnummer: 2128 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 46 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept