Indya's Ketjap speklapjes
Ingredienten: (4 pers.):
Ketjap Manis (indische winkel)
Ketchup
Maggi
2 3 teentje knofloook
aantal speklapjes
Bereiding:
Pak een schaaltje, giet hier een behoorlijke hoeveelheid Ketjap, genoeg dat je alle speklapjes ondergedompeld zijn. Voeg hierbij Ketchup, maggi en de knofllook toe, vooral dit laatste mag ruim gebruikt worden. De preciese hoeveelheden kan ik jullie niet geven het gaat puur op smaak (let op de marinade is ronduit smerig!) niet te zoet niet te zout het moet alle drie gelijk smaken. Dompel de speklapjes onder maak eventueel wat kerfjes in het vlees zodat het goed in trekt en laat het even staan. Hoelanger hoe beter. Bak de speklapjes nu op een laag vuurtje gaar. Het kan zwart uitslaan maar dat is de ketjap. ook lekker voor op de bbq.
Receptnummer: 2136 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Indya
Opmerking:
Er bestaan verschillende varianten op deze marinade. De indische keuken heeft een aantal basis gerechten die naar gelang van je eigen smaak wordt afgemaakt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept