Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. kippenpoten
150 gr. schouderham (dikke plak)
500 gr. broccoli
1 ui
1 bakje champignons
zout/peper/chilipoeder/knoflookpoeder
1 eetl. citroensap
1 bekertje zure room
5 pl. bladerdeeg
koffieroom of event. losgeklopt ei | Bereiding:
Kip inwrijven met zout/peper/chilipoeder. Kip goudbruin en gaar bakken. Kip van bot nemen en in stukjes snijden. Broccoli wassen, snijden, koken, afgieten. Ui snipperen, champignons en ham in stukjes snijden. In koekepan ui, champignons en ham bakken. Knoflookpoeder toevoegen.
Hierna toevoegen:
Kip, broccoli, zure room, citroensap, event. zout/peper
Door elkaar scheppen. Ovenschotel invetten en broccoli-mengsel erin scheppen. Van ontdooide bladerdeeg 1 grote lap maken en op schotel leggen. Met koffieroom of ei bestrijken
In voorverwarmde oven (200 graden) de schotel in circa
30 min. goudbruin bakken. |