Greetje's frisse zalmmousse
Ingredienten: (6 pers.):
1 groene paprika (niet te groot)
1 groot blik zalm (ca. 450 gr)
1 bakje Huttenkase (200 gr.)
8 bl. witte gelantine
8 el mayonaise
1 el peterselie
zout/peper
2 el citroensap
Bereiding:
Paprika schoonmaken en in hele kleine stukjes snijden
Zalm afgieten, velletjes/graatjes verwijderen
Fijnprakken in kom, vervolgens toevoegen:
paprika/mayonaise/Huttenkase/peterselie
Goed mengen tot zalfachtig geheel.
Op smaak brengen met zout en peper.
In 1 1/4 dl. water gelantine laten weken.
Op zacht vuur verwarmen tot gelantine opgelost is
Van vuur af en citroensap erdoor, iets laten afkoelen.
Door het zalmmengel roeren
Cakevorm invetten en zalmmengsel erin scheppen
Of cakevorm met plastic folie bekleden.
Ca. 2 uur stijf laten worden in de koelkast
Op cakevorm platte schaal leggen, even schudden of
voorzichtig met een plastic spatel o.i.d. de zijkanten
losmaken. Dan samen keren,
Garneren met wat sla/tomaat/komkommer
Receptnummer: 2149 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
serveren met geroosterd brood
echt aan te bevelen en niet moeilijk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept