Nieuws   Zoeken 

jan jongens almeerse kip in het pannetje
Ingredienten: (6 pers.):
gemarineerde stukken kipfilet, ca.1 kilo
2 dikke plakken ontbijtspek, in dobbelsteentjes
1 pond tomaten
2 blikjes tomatenpuree
1 doosje champignons
1 grote grof gesneden ui
1 groene paprika, in reepjes gesneden
wat sambal
evt.wat knoflook, als de marinade sterk gekruid is kan de knoflook vervallen
1 grote pot doperwten met wortelen
Bereiding:
blokjes spek in wat boter bakken
uit de pan scheppen en de stukken kipfilet in het spekvet bakken.
de kipfilet uit de pan halen en vervolgens de uien, champignons en paprika bakken
vervolgens tomaten, sambal en evt.knoflook erbij.
daarna de tomaten puree toevoegen als laatste de uitgelekte doperwtjes en wortelen en de spekblokjes erbij doen. dit alles even laten pruttelen en daarna de kipfilet erdoorheen roeren. daarna doe je alles in een vuurvaste schaal de deksel erop en ca. 1 uur in de oven op een hete stand
Receptnummer: 2156 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
gebakken aardappeltjes en sla erbij serveren
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept