Nieuws   Zoeken 

Claudia's Indonesische duivelse runderlapjes
Ingredienten: (3 pers.):
500 gr. Runderlapjes
4 eetlepels Olie
2 Dl Water
3 eetlepels uien (gesnipperd)
2 teentjes Knoflook (gesnipperd)
2 Theelepels sambal Oelek
1 eetlepel Mosterdpoeder
1 theelepel witte suiker
2 eetlepels Ketjap
2 eetlepels azijn
zout en peper
Bereiding:
Wrijf de Uien, knoflook, sambal, suiker, zout en mosterdpoeder tot een papje
Wrijf daarmee de runderlapjes die tevoren met peper bestrooid zijn in en laat ze minstens een uur marineren.
Bak de lapjes in de olie.
Maak de jus af met wat water, ketjap en de azijn en laat ze stoven totdat het vlees gaar is.
Ook kunt u ipv de hele lapjes ook het vlees bv in blokjes snijden (wel wat grotere blokjes)
Eet smakelijk !!!!
Receptnummer: 2163 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Claudia
Opmerking:
een mooie aanvulling bij een goede uitgebreide Indonesische rijsttafel!
Let wel, dit is een vrij pittig gerecht!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept