Nieuws   Zoeken 

Hanneke's gevulde paprika met gehakt en prei
Ingredienten: (4 pers.):
8 oranje paprika´s (kan ook rood of geel)
500 gr. gehakt half om half
500 gr. prei
een afgestreken el turkse vlees(vis) kruiden
een tl paprika poeder
2 grote tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
olijfolie
100 gr. cheddar cheese of andere geraspte kaas
eventueel wat zout en peper naar smaak
Bereiding:
Maak de paprika´s schoon door de kopjes eraf te snijden en uit te hollen en daarna wassen. Snij de prei fijn . Verwarm de oven voor op 200 graden C. Braad het gehakt rul in de olijfolie, doe er de kruiden (turkse, paprikapoeder en de knoflook) bij. Hierbij de prei roerbakken. Daarna de tomatenpuree erbij doen en nog even goed doorroeren. Even proeven of er nog wat zout of peper bij moet. Vul nu de paprika's met het mengsel van gehakt en prei. Rasp er de kaas over en zet de kopjes van de paprika er bovenop. Nu in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Receptnummer: 2182 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Lekker met lintpasta en een frisse salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept