Ingredienten: (8 pers.):
4 filets gerookte forel
1 kl. prei
1 ui
stukje winterwortel (1/4)
3 kippebouillon tabletten
1 laurierblaadje
stukje foelie
2 eetlepels droge sherry
zout enpeper
| Bereiding:
De witte steel van de prei in de lengte halveren en in hele fijne halve ringen snijden. Winterwortel in hele fijne reepjes snijden
In ruim water wortel ca. 2 min. koken, hierna de preiringetjes toevoegen en ca. 1/2 min. meekoken. Afgieten, in vergiet onder koude kraan afspoelen/laten uitlekken. 1 1/2 liter water, hele ui, laulierblaadje,foelie, bouillontabletten circa 30 min. op laag vuur laten trekken. Ui, laurier en foelie eruit halen en op smaak brengen met zout/peper/sherry
Forel in gelijke stukjes verdelen, wortel/preiringetjes even verwarmen in magnetron. Forel/wortel/prei over soepborden verdelen en bouillon erop scheppen. |