Giuli's Kersttulband
Ingredienten: (6 pers.):
200 gr, boter
200 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
1 tl citroenrasp
4 eieren
400 gr. cakemeel
1 dl melk
200 gr. rozijnen
100 gr. gesnipperde sucade
1 doosje gekonfijte sinaasapppelschilletjes
poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker, het zout en de citroenrasp tot een licht en luchtig mengsel. Kop er één voor één de eieren door. Zeef het cakemeel en spatel het in porties met de melk door het botermengsel. Schep er de rozijnen, de sucade en de fijngesneden sinaasappelschilletjes door. Bestrijk de vorm met boter en bestrooi met bloem. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in het midden van de oven. Schakel na 20 min de ovenstand terug naar 160ºC en laat de tulband nog 1 uur bakken. Bestrooi de tulband met poedersuiker.
Receptnummer: 2197 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 110 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept