Nieuws   Zoeken 

Roergebakken paksoi met varkensvleesreepjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 groen pepertje
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 struik paksoi
3 bosuitjes
2 el (arachide)olie
400 gr. varkensvleesreepjes
1/2 tl gemberpoeder (djahé, conimex)
2 el Ketjap Manis
1 el medium dry sherry
1 dl kippenbouillon (v.e. tablet)
peper, zout
2 el geroosterd sesamzaad (Zonnatura)
Bereiding:
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de paksoi schoon en snijd de groenten in repen van 1 cm. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak het pepertje met de ui en de knoflook al omscheppend 3 min. Voeg de paprika toe en bak alles al omscheppend 5 min. mee. Schep het vlees met het gemberpoeder en peper naar smaak erdoor en bak het al omscheppend 3 min. mee. Voeg de paksoi toe en bak alles al omscheppend 2 min. op een hoog vuur. Voeg de sojasaus, de sherry, de bouillon en peper en zout naar smaak toe en warm goed door. Garneer met de sesamzaadjes. Lekker met witte rijst.
Receptnummer: 220 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept