Jan Jongen's kinder spruitjesstamppot met braadworst
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. spruitjes schoon
300 gr. aardappels schoon
1 pot appelmoes
100 gr. spekjes in blokjes
4 braadworsten
1 ei losgeklopt
2 el grove mosterd
1 el suiker
2 el boter
wat zonnebloemolie
peper en zout
voor de jus:
1 el mosterd
beetje water
en een scheutje koffieroom
Bereiding:
kook de spruitjes met wat zout gaar
spoel af met koud water en kook de aardappels gaar
bak de spekjes en de ui goudbruin in wat olie. pureer de spruitjes en de aardappels en voeg de mosterd, suiker, boter en spekjes toe. breng op smaak met wat peper en zout. verwarm het in een schaal in de oven 20 minuten op 180 graden. bak intussen de braadworsten in de boter en maak een jus door mosterd, water en koffieroom door elkaar te roeren en in te koken. serveer het met de appelmoes er apart bij.
Receptnummer: 2200 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
tip maak op de kinderborden een gezichtje(braadworst de mond en 2 lepels appelmoes de ogen)eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept