Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's peren toetje
Ingredienten: (4 pers.):
4 niet te rijpe handperen
sap van een halve citroen
1 flesje chocoladesaus
4 bollen vanilleijs
4 ijswafels
4 eetl. suiker
Bereiding:
Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Pocheer (stoven in vocht van 80 gr. celcius, dus net onder het kookpunt) ze in water, suiker en citroensap. De peren moeten net bedekt zijn. Haal ze uit het vocht als ze zacht zijn en laat
ze uitlekken en afkoelen in de koelkast. Kook het vocht in tot suikerstroop en voeg de chocoladesaus toe. Verwarm voorzichtig (voorkom aanbranden). Snij de peren in (insnijden tot aan het steeltje) en druk ze op een bordje uit tot waaiers. Doe de bollen vanilleijs op de wafels, leg die op de peren en overgiet met de chocoladesaus. Serveer direct.
Receptnummer: 2203 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept