Rode viscurry
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.kabeljauwfilet
2 uien
6 teentjes knoflook
1 tl gemberpoeder (djahé, Conimex)
2 vleestomaten
1 1/2 el olie
1 el tomatenpuree
1 el kerriepoeder
1 tl koenjit (Conimex)
1 zakje santen (Conimex)
zout
1 el citroensap
Bereiding:
Laat de kabeljauw ontdooien. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak het pepertje schoon en snijd het in reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook en het gemberpoeder op een laag vuur goudgeel en glazig. Voeg het pepertje, de tomaten, de puree, het kerriepoeder en de koenjit toe en bak 5 min. al omscheppend. Voeg de santen en 2 1/2 dl water toe en verwarm alles op een laag vuur. Voeg de in grove stukken gesneden kabeljauw toe en laat alles in ca. 10 min. gaar stoven. Breng het op smaak met zout en citroensap. Lekker met witte rijst en komkommerraita.
Receptnummer: 221 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
het recept van komkommerraita vind je elders op de site!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept