Jan Jongen's almeerse sperziebonen bundeltjes |
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr sperziebonen(vers)
12 plakken katenspek of bacon
4 el gehakte peterselie
1 el boter
wat zout
| Bereiding:
blancheer de sperziebonen(punten eraf halen) in ruim kokend water met zout giet ze af,spoel koud en verdeel de sperziebonen in 12 bundeltjes in een plak katenspek of bacon.vet een ovenschaal in met boter.leg de rolletjes met de naad van het spek naar beneden in de schaal.en bak ze af in een voorverwarmde oven van 220 graden tot het spek krokant is(af en toe een beetje boter eroverheen strijken.bestrooi de bundeltjes voor het serveren met de gehakte peterselie. |
Receptnummer: 2211 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: jan jongen |
Opmerking: lekker bij een tournedos of een moot gebakken zalm. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |