Nieuws   Zoeken 

Els' konijn met tutti frutti
Ingredienten: (4 pers.):
1 zakje tutti frutti
1 konijn in delen (ca. 1 kilo)
zout en peper
60 gr. bloem
boter
bakje oesterzwammen
1 pot wildfond
1 flesje oudbruin bier
Bereiding:
In pan 2 dl. water aan de kook brengen. Van vuur af tutti frutti toevoegen en ca. 15 minuten laten wellen. Intussen konijndelen bestrooien met zout en peper. Op plat bord bloem strooien. Konijn erdoor wentelen zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. In grote braadpan (wildpan) 50 gr. boter verhitten. Konijndelen ca. 10 minuten bakken, regelmatig keren. Oesterzwammen in stukjes snijden. Konijn uit de pan halen en op een bord leggen. Fond en bier toevoegen aan bakvet. Aan de kook brengen en aanbkasels losroeren. konijn weer terug in de pan doen. Oesterzwammen en tutti frutti toevoegen. Afgedekt alles ca. 1 1/2 uur laten stoven. 15 minuten voor het einde de deksel eraf halen en saus iets in laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Receptnummer: 2236 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Maak dit gerecht al 1 of 2 dagen vantevoren dan heb je er op de dag zelf geen omkijken meer naar! Je hoeft het dan alleen nog maar te verwarmen en de smaken zijn er lekker ingetrokken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept