Nieuws   Zoeken 

Kipkroketjes met ham van Els
Ingredienten: (4 pers.):
25 gr. boter
2 el olijfolie
75 gr. bloem
2 1/2 dl. melk
1/2 dl. kippebouillon
200 gr. in kleine stukjes gesneden gare kip
75. gr. rauwe ham
zout en peper
1 ei
4 el paneermeel
frituurolie
Bereiding:
Verwarm de boter met de olijfolie in een pan tot de boter is gesmolten. Roer de bloem erdoor. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de bouillon toe tot een dikke gebonden saus is ontstaan. laat het onder af en toe roeren ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer de stukjes kip en de in stukjes gesneden ham erdoor en breng alles op smaak met zout en peper.
Spreid het uit op een bord en laat het afkoelen en opstijven.Vorm hiervan grote of kleine kroketjes. Klop het ei los met wat water. Wentel de kroketjes hierdoor en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie en bak ze hierin bruin en knapperig.
Receptnummer: 2237 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Deze kroketjes zijn natuurlijk heel geschikt om in een grotere hoeveelheid te maken en dan in te vriezen. Voor wat meer pit kun je een paar druppels Louisiana Hot Sauce toevoegen of piri piri.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept