Nieuws   Zoeken 

Kabeljauw en mosselen in mosterdsaus
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. kabeljauwfilet, diepvries
1/2 potje mosselen (Ouwehand)
peper, zout
1 el citroensap
2 dl visbouillon (van een tablet)
35 gr. boter
2 el bloem
1/2 dl droge witte wijn
1 el mosterd
1 dl Room Culinair
Bereiding:
laat de vis ontdooien en de mosselen goed uitlekken. Wrijf de vis in met peper, zout en het citroensap. Breng de bouillon aan de kook, leg de vis in de pan en laat de vis op een heel laag vuur in ca. 7 min. pocheren. Neem de vis uit de pan en houd hem warm. Zeef 1 1/2 dl van de bouillon en leg de mosselen in de rest van de bouillon zodat ze warm worden. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Verwarm dit 1 min. al roerend op een laag vuur. Schenk beetje bij beetje de gezeefde bouillon en de wijn erbij en laat alles al roerend 5 min. koken. Roer de mosterd en de room erdoor en verwarm alles al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vis en de mosselen over de borden en lepel de saus erover. lekker met gebakken aardappels en gestoofde bleekselderij.
Receptnummer: 224 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Tip: De mosselen uit pot kunt u ook vervangen door ca. 20 verse mosselen. Boen de mosselen schoon en kook ze, als u de vis uit de bouillon hebt gehaald, in de rest van de bouillon totdat de schelpen openstaan. Leg ze rond de stukjes vis en lepel de saus erover. mosselen die tijdens het koken niet opengaan gooit u weg!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept