Ingredienten: (10 pers.):
400 gram garnalen (blik of vers)
200 gram zoute koekjes (Tuc)
400 gram Umer
100 gram boter
1/8 liter slagroom
6 blaadjes witte gelantine
1/2 kruidenbouillontablet
3 eetl. sinaasappelsap
3 eetl. ketchup
2 eetl. whiskey
peper, zout
peterselie
2 hardgekookte eieren
springvorm doorsnee 26 cm/plastic folie
| Bereiding:
Zoute koekjes fijnmaken (in plastic zak met deegroller)
100 gram boter zachtjes laten smelten en door koekmengsel roeren
en over bodem van springvorm verdelen. Goed aandrukken en
gladstrijken. Tot gebruik in koelkast zetten.
Blaadjes gelantine ca. 10 minuten in ruim water weken.
In pan 2 dl. water aan de kook brengen, bouillontablet erin oplossen. Bouillon van het vuur af.
Gelantine goed uitknijpen en in bouillon laten oplossen
In kom door elkaar kloppen: bouillon, slagroom, sinaasappelsap, ketchup, whiskey en Umer. Op smaak brengen met zout en peper. In koelkast zetten en ca. 1 uur laten opstijven. Ondertussen 250 gr. garnalen klein hakken en door mengsel roeren. Dit geheel in springvorm scheppen en gladstrijken. Afdekken met plastic folie en 8 uur in koelkast laten opstijven.
Taart garneren met rest garnalen, plakjes ei en peterselie.
|