Nieuws   Zoeken 

Hanneke's Kerstbombe
Ingredienten: (6 pers.):
7 blaadjes witte gelatine
2 dl melk
0,5 dl water
200 gram amandelspijs
200 gram aardbeien
200 gram kersen zonder pit
4 dl slagroom
2 eetlepels suiker
1 cake
5 eetlepels rum
BOSVRUCHTENSAUS
0,5 pot bosvruchtenjam
1 dl port
1 sinaasappel
beetje poedersuiker
1 uitgeperste citroen of
2 eetlepelscitroensap uit een flesje
halve bopvorm of tulbandvorm inh 2 liter
plastik folie
Bereiding:
voorbereiding:
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, verwarm de melk met 1/2 dl water, voef de amandelspijs toe en los de uitgeknepen blaadjes gelatineer in op.Roer goed door en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk.
Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel die erdoor.(klein beetje achterhouden voor een toefje)
Bekleed de vorm met de folie, beleg de binnenkant met de in plakken gesneden cake. Sprenkel de rum erover. Schep de room vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minstens 3 uur in de ijskast.
Stort de bombe op een platte schaal, verwijder huishoudfolie.
Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en rasp een theelepel van de schil.
Pers de sinaasappel. Verwarm de bosvruchtenjam, de port, sinaasappelsap -rasp en citroensap . Giet de iets afgekoelde saus over de bombe. garneer de bombe met het achtergebleven slagroom (toefje ) en strooi een klein beetje poedersuiker alleen bovenop .
Receptnummer: 2246 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
met recht een grand dessert
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept