Jan Jongen's Limburgse zure room- aardappelschotel |
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. aardappelen
2 eieren
4 el. boter
2 dl. zure room
peper en zout | Bereiding:
kook de geschilde en gewassen aardappels in water met wat zout in 15 minuten bijna gaar. giet af en laat afkoelen. beboter een ovenschaal met ruim boter. snij de aardappels in plakken en schik ze dakpansgewijs in de schaal. klop de zure room en de eieren los en breng op smaak met wat peper en zout. giet dit mengsel over de aardappels. laat het 15 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 200 graden. eet smakelijk |
Receptnummer: 2247 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: jan jongen |
Opmerking: heerlijk bij gestoofde visgerechten |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |