Jan Jongen's Almeerse aardappel-makreelballetjes
Ingredienten: (6 pers.):
250 gr. aardappels(bloemig)
2 el. gehakte bieslook
200 gr. gerookte makreel
25 gr. boter
1 ei en 2 eidooiers
peper en zout
ijslepel
frituurpan en frituurvet
voor het korstje:
wat bloem
50 gr. amandelschaafsel
2 eieren losgeklopt
Bereiding:
let op moet een half uur in de koelkast
pluk de makreel (vellen en graten verwijderen en het vlees loshalen)kook en pureer de aardappels. spatel ei, eidooiers, boter, makreel en de bieslook erdoor en breng op smaak met wat peper en zout. maak van dit mengsel met een ijslepel balletjes en laat dit goed koud worden (half uur in de koelkast). rol de balletjes door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het amandelschaafsel. herhaal het als het niet dekt en frituur ze op 170 graden tot ze goudbruin zijn.
Receptnummer: 2248 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
pas op eet je vingers er niet bij op!!!!!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept