Nieuws   Zoeken 

Sandra's beef wellington
Ingredienten: (6 pers.):
1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte
versgemalen peper en zout
50 gr boter
5 sjalotjes of 2 kleine uien
250 gr oesterzwammen of champignons
150 gr roompate
1 eetlepel cognac
1 pakje (450 gr) diepvries
bladerdeeg
1 ei
1 eetlepel bloem
3 dl kalfsfond
2 dl rode wijn
Bereiding:
voorbereiden:
Bestrooi de rosbief met peper en zout. Verhit de helft van de boter en bak het vlees in ca. 8 minuten rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en laat het iets afkoelen.
Pel de sjalotjes of de uien en snipper ze. Borstel de oesterzwammen of champignons schoon en snijd ze in reepjes.
Bak de sjalotjes en oesterzwammen in de rest van de boter tot het vocht verdampt is.
Voeg peper en zout toe en laat dit mengsel afkoelen.
Meng de helft ervan met de cognac door de pate.
Bestrijk het vlees met een dikke laag van de gemengde pate.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol de deeglapjes uit tot een grote lap die ruim om het vlees past. Leg het vlees met de bestreken kant op het midden van het deeg.
Strijk de rest van de oesterzwam-patemengsel over de zijkant en de bovenkant. Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw het deeg om het vlees. (Snijd eventueel de hoeken uit het deeg zodat de deeglaag niet te dik wordt.) Druk de randen goed aan. Leg het vlees met de deegnaad aan de onderzijde op een ingevette bakplaat. Knip het deeg op enkele plaatsen in om hete lucht te laten ontsnappen. Rol de restjes van de deeg opnieuw uit en vorm er kerstfiguurtjes van.
Plak deze met losgeklopt ei op het deeg.
Strijk de rest van het ei over het gerecht.
Bereiden:
Zet het vlees in het midden van een voorverwarmde oven en bak ca.25-30 minuten tot het deeg bruin is.
Dek het deeg af met aliminiumfolie als het te bruin wordt.
Laat de Beef Wellington nog 5 minuten rusten.
Verwarm voor de saus het achtergehouden paddestoelen mengsel.
Roer er 1 eetlepel bloem door en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de kalfsfond en de rode wijn in gedeelten toe en laat de saus zachtjes 5 minuten koken.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd deze in plakken. Serveer de saus er apart bij.
Receptnummer: 2253 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: sandra
Opmerking:
Dit is een klassiek kerstgerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept