Lamsbout met knapperig kruidenkorstje
Ingredienten: (6 pers.):
1 lamsbout met been (ca. 1300 gr.)
peper, zout
30 gr. boter
2 teentjes knoflook
15 gr. peterselie
1 citroen
40 gr. amandelschaafsel
3 el paneermeel
2 el olijfolie
2 el mosterd
50 gr. gedroogde abrikozen
2 el bloem
2 dl rodewijn
2 dl kruidenbouillon (ve. tablet)
2 el abrikozenjam
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180C.
Leg de lamsbout in een braadslede, bestrooi hem met peper en zout naar smaak en verdeel de boter er in klontjes omheen. Zet de braadslede in de voorverwarmde oven en braad de lamsbout 35 minuten. Lepel regelmatig braadvet over de lamsbout.
Bereid intussen de kruidenkorst Pel de knoflook. Was de peterselie. Boen de citroen onder stromend water schoon en rasp de schil dun af. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Hak de knoflook met de peterselie, het citroenrasp, het amandelschaafsel en het paneermeel in een keukenmachine of met een scherp mes tot kruimels. Roer er de olijfolie en peper en zout naar smaak door.
Neem de lamsbout aan het einde van de braadtijd uit de oven en bestrijk hem met de mosterd. Verdeel het kruidenmengsel erover en druk het goed aan. Braad de lamsbout nog 35 minuten. Hak de abrikozen fijn.
Neem de lamsbout aan het einde van de bereidingstijd uit de braadslede en houd hem warm onder aluminiumfolie.
Schenk het braadvet in een kleine pan en roer de bloem erdoor. Breng het aan de kook. Voeg beetje bij beetje al roerend de wijn en de bouillon toe.
Voeg de abrikozen en de jam toe en kook alles 5 minuten op een laag vuur door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de lamsbout met in de schil gebakken aardappelstukjes en gekookte worteltjes.
Receptnummer: 226 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Ik realiseer me terdege dat dit recept qua tijd eigenlijk niet op de site hoort maar dat is het voorrecht van site-eigenaar zijn. Dit moet ik gewoon een keer gaan maken!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept