Nieuws   Zoeken 

Ron's pasta met garnalen en pesto
Ingredienten: (2 pers.):
150 gram gekookte gepelde garnalen (hollandse of noorse, wat je lekkerder vindt)
1 potje pesto
1 ui
olijfolie
boter
1 el wittewijnazijn of azijn (liefst lekkere)
zout en versgemalen zwarte peper
1 klein potje creme fraiche
goede (eier)pasta. Het liefst groene pasta.
Bereiding:
Zet de pasta op met water en een flinke schep zout, voor de kooktijd zie de verpakking. Laat het 'al dente' worden (niet te gaar). Snij het uitje fijn en doe het in een pan met een scheutje olijfolie en een beetje boter. Laat het 4 minuten zachtjes pruttelen. (niet bruin laten worden, alleen glazig !) Doe de witte wijnazijn erbij en wat peper en zout en laat even doorkoken. Doe dan de garnalen erbij. Laat de garnalen opwarmen en een minuutje doorkoken (niet langer anders zullen ze krimpen!). Doe ongeveer 2/3 van het potje pesto erbij en 2/3 van het potje creme fraiche. Warm het door maar laat niet meer koken. Doe in een schaal. Inmiddels is de pasta ook klaar, doe daar een scheutje olie over om plakken te voorkomen, schud het om en doe ook in een schaal. Zet ook het restje room op tafel. Eet smakelijk !
Receptnummer: 2262 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 12 min. | Meer recepten van: ron
Opmerking:
Ik heb dit fantastische gerecht gepikt van Liz. Zij maakte het met vers gemaakte pesto en zelfgemaakte pasta. dat is natuurlijk nog lekkerder maar verhoogd de bereidingstijd met een factor 10!
Dit is overigens het favoriete maaltje van mijn dochter van drie jaar oud.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept