Jan Jongen's Eastern Marakesj
Ingredienten: (4 pers.):
1 aubergine (klein)
1 courgette (klein)
1 blik kikkererwten klein
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 koolrabi (klein)
500 gr.l amsfilet in dunne plakjes
25 gr. pistache noten
2 el. olie
25 gr. pijnboompitten
1 verse rode peper
1 rode ui in halve ringen
4 wortels
sap van 1 limoen of citroen
allesbinder
kerrie, peper en zout
Bereiding:
snij de worteltjes en de koolrabi in dikke platte reepjes. snij de courgette met de aubergine in gehalveerde plakken. blancheer de gesneden groente in water met zout en het citroen/limoen sap gedurende 4 minuten. kruid de plakjes lamsfilet met zout, peper en de kerrie. roerbak ze vervolgens met de knoflook, rode uien en de in ringen gesneden rode peper 3 minuten in de hete olie. roerbak daarna de geblancheerde groente 1 minuut mee op hoog vuur. zet het vuur laag en voeg de kikkererwten, pijnboompitten en de pistachenoten toe. breng het op smaak met zout en peper zodat het lekker pittig smaakt. bind het licht met de allesbinder en laat het vervolgens 1 minuut goed op temperatuur komen.
Receptnummer: 2268 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
lekker met wilde safraan rijst en een compote van verse vijgen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept