Spinazietaart voor 12 punten
Ingredienten: (4 pers.):
7 plakjes bladerdeeg (diepvries)
175 gr. blauwaderkaas bijv. Danish blue)
100 gr. magere spekreepjes
250 gr. Lentespinazie ltalia met room (Iglo)
4 eieren (M)
1 dl Room Culinair
peper, zout
Bereiding:
Laat het deeg ontdooien. Verkruimel de kaas. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Neem ze uit de pan en bak de spinazie al omscheppend 5 min. in het bakvet. Neem de pan van het vuur en schep er de spekreepjes, 3 1/2 losgeklopte eieren, de Room Culinair, de kaas en peper en zout naar smaak door. Verwarm de oven voor tot 200C. leg 5 plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 25 cm doorsnede. Bekleed een met bakpapier beklede lage taartvorm met het deeg en prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in. Leg de rest van het bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een dunne lap. Snijd er repen van 1 cm breed van. Verdeel het spinaziemengsel over de taartbodem en leg de repen deeg er kruiselings over. Bestrjk met de rest van het losgeklopte ei en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 min.goudbruin en gaar. Serveer de taart warm of koud in punten gesneden.
Receptnummer: 227 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept