Jan Jongen's koude gehaktballen van opoe
Ingredienten: (4 pers.):
50 gr. boter
3 el. gehaktkruiden
500 gr. gehakt(half om half)
een half kopje melk
1 el. mosterd(grof)
1 el. fijngehakte peterselie
1 el. tomatenpuree
2 bruine boterhammen
1 ei
Bereiding:
snij de korsten van de boterhammen. leg de boterhammen in een schaaltje en giet de melk erover en laat het brood helemaal zacht worden. meng het gehakt met het geweekte brood, het ei, de kruiden, de tomatenpuree en de mosterd.rol er 4 gehaktballen van. druk ze een klein beetje plat en laat ze 15 minuten in de koelkast liggen. verhit de boter wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de gehaktballen rondom bruin. voeg een kopje warm water toe en laat de ballen met het deksel half op de pan op een laag vuur in 20 minuten gaar worden.zo nu en dan keren, daarna laten afkoelen.
Receptnummer: 2276 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept