Nieuws   Zoeken 

Greetje's kerstterrine met ham en druiven
Ingredienten: (8 pers.):
200 gram gegrilde achterham in plakken van 1/2 cm
500 gram witte druiven zonder pit (Thompson seedless)
125 gram verse roomkaas
1/4 liter slagroom
4 blaadjes witte gelantine
1/2 zakje bieslook (a 15 gram)
zout en peper
slablaadjes
Cakevorm (ca. 1 1/2 liter)
Plastic folie
Bereiding:
In ruim water de gelantine ca. 5 minuten laten weken. Intussen in pan de slagroom en roomkaas zachtjes verwarmen. Kaas al roerend in ca. 2 minuten laten smelten. Gelantine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in slagroommengsel laten oplossen. Laten afkoelen tot mengsel lobbig begint te worden.
Ham in kleine stukjes snijden. Druiven van takjes nemen, wassen en goed droogdeppen. Binnenkant van vorm bekleden met plastic folie. Bieslook, ham en 300 gr. druiven door slagroommengsel roeren, op smaak brengen met peper en zout en mengsel overdoen in vorm. Bovenkant gladstrijken en ca. 3 uur laten opstijven in koelkast. Rest van de druiven halveren.
Bovenkant van de terrine voorzichtig van vorm losmaken, vorm
enkele seconden in warm water houden. Plank op vorm leggen, samen keren , even schudden en terrine op plank laten glijden, folie verwijderen, in plakken snijden (16 st.)
Op bordjes wat sla leggen en plakken dakpansgewijs neerleggen. Halve druiven erover verdelen
Receptnummer: 2289 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
Ik kreeg dit recept van een collega, ze was hier heel enthousiast over en inderdaad terecht.
Lekker met toast, kan ook heel goed voor een koud buffet. het is ook een beauty om te zien
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept