Nieuws   Zoeken 

Jan Jongen's parijse appelflan
Ingredienten: (6 pers.):
6 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 zachtzure appels
2 perziken
3 el. suiker
2 el. rozijnen
100 gr. abrikozenjam
Bereiding:
de oven voorverwarmen op 200 graden, ondooi de bladerdeegplakjes en bedek hiermee een met bakpapier bedekte taartbodem (30 cm.) druk de naden vast, hier en daar inprikken met een vork. de appels schillen en het klokhuis verwijderen. de perziken wassen en de pit verwijderen. de vruchten in dunne plakjes snijden en dakpansgewijs in cirkels decoratief op het deeg leggen. aan de rand 1 cm.vrijlaten. de suiker over het fruit strooien. de taart midden in de oven 30 minuten bakken. eventueel met een stuk bakpapier afdekken om te voorkomen dat de taart te donker wordt. de taart uit de oven halen en bestrooien met de rozijnen. de jam langzaam in een pannetje verwarmen en met een kwastje over de vruchten strijken.
Receptnummer: 2296 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
in plaats van perziken kunt u ook nectarines gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept