Italiaanse roerbakschotel
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. sjalotten of kleine uitjes
1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
1 courgette
350 gr. kalfsvleesreepjes
1/2 el paprikapoeder
3 el pijnboompitten
2 el bakolie met ltaliaanse kruiden (Sense)
450 gr. minikrieltjes
1 blikje tomatenpuree
2 tl oregano
peper zout
Bereiding:
Pel de sjalotten en halveer ze. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne repen. Was de courgette en snijd hem in plakjes. Bestrooi het vlees met paprikapoeder. Rooster de pijnboompitten in een hete wok lichtbruin en neem ze uit de pan. Verhit de helft van de olie in de wok en bak het vlees al omscheppend in ca. 3 min. bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de de sjalotten al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en de krieltjes toe en bak alles al omscheppend 3 min. mee. Schep het vlees erdoor en voeg de tomatenpuree, de oregano, 2 dl heet water en peper en zout naar smaak toe. Warm het gerecht goed door. Garneer met de pijnboompitten. lekker met een strikjespasta.
Receptnummer: 230 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept