Nieuws   Zoeken 

Els' risotto met garnalen
Ingredienten: (4 pers.):
450 gr. garnalen
4 tomaten
3 teentjes knoflook
1 grote ui
olijfolie
2 el gehakte peterselie
1 glas witte wijn
2 ons risottorijst
1 tl. tomatenpuree
2 el geraspte parmezanse kaas
peper en zout
visbouillontablet
Bereiding:
Tomaten ontvellen en fijnhakken. Knoflook en ui ook fijnhakken. Verhit de olijfolie en bak de ui glazig. Voeg knoflook en peterselie toe en bak dit 1 minuutje. Voeg de rijst en de wijn toe. Goed omroeren. Daarna de tomatenpuree erbij met zoveel water dat de rijst net onder staat. De bouillontablet erboven verkruimelen. Op smaak brengen met peper en zout. Als de rijst te droog wordt weer wat water toevoegen. Ongeveer 20 minuten koken tot de rijst gaar is en het water bijna is opgenomen. Garnalen erbij doen en meewarmen en tot slot de kaas toevoegen.
Receptnummer: 2302 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Verse parmezaanse kaas is hier het lekkerste bij, sowieso smaakt de verse veeeel lekkerder dan die uit een zakje!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept