Veelkleurige kalkoenroerbak
Ingredienten: (4 pers.):
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
250 gr. worteltjes
125 gr. champignons
1 prei
1 blikje mais (300 gr.)
400 gr. kalkoenfilet
2 el bakolie met verse knoflook (Sense)
1 el kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
peper, zout
2 el fijngeknipte bieslook
Bereiding:
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. laat de mais goed uitlekken. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de knoflook met het kerriepoeder 2 min. al omscheppend op een hoog vuur. Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 min. mee. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend bruin en gaar. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Voeg de champignons, de prei en de mais toe en warm alles omscheppend goed door. Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Garneer met bieslook. Lekker met witte rijst.
Receptnummer: 231 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept